Riddargatan 1 - Kontakt

Funderar du på att söka hjälp?

Vi utvärderar nu effekten av psykologisk behandling för dig som vill minska din alkoholkonsumtion. Behandlingen pågår i 3 månader och är helt kostnadsfri. Rekryteringen påbörjas igen i vecka 31, from den 27/7. Du är välkommen att lämna intresseanmälan redan nu. Läs mer här >

Sommarstängt

Mottagningen har stängt vecka 29-31. Om du är i akut behov av vård så vänder du dig till Beroendeakuten S:t Görans sjukhus, telefon 08-123 459 00. Övriga vårdsökande kan vända sig till Beroendecentrums övriga lokala mottagningar under denna period http://beroendecentrum.se/ Välkomna tillbaka till oss den 3/8.

Nya riktlinjer med anledning av Corona-viruset!

Riddargatan 1 har öppet som vanligt men i första hand kommer vården hos oss under denna period att ges på distans. Är du redan patient hos oss kan dina behandlingsbesök ske via video eller telefon. Söker du vård hos oss för första gången kommer ditt första besök att göras på video via appen ”Alltid öppet”. För att boka ditt nybesök hos oss kontaktar du oss som vanligt via telefon 08-1234 57 80 eller "Mina vårdkontakter" på 1177. Om du inte har en smartphone/läsplatta så kommer du naturligtvis att kunna komma till oss på ett vanligt fysiskt besök. Vi hoppas möta förståelse för vårt nya arbetssätt och att vi alla på detta sätt kan hjälpas åt att minska smittspridningen av Corona-viruset (covid-19).

Hitta rätt mottagning

Riddargatan 1 är en specialiserad mottagning för personer med alkoholproblem. Mottagningen är särskilt inriktad på korta behandlingar. Det innebär att mottagningen saknar möjlighet att ge utökat stöd, och att en del resurser som finns i sedvanlig beroendevård saknas helt på mottagningen.

För att du ska få så bra vård som möjligt är det viktigt att vända sig till en mottagning som har de resurser du behöver redan från början. Vid följande situationer är det inte lämpligt att söka sig till vår mottagning:
- Om du bedöms ha behov av längre kontakt än 6 månader eller mer intensivt stöd än ca två möten i månaden.
- Om du redan är i kontakt med eller har varit inskriven på en annan beroendemottagning under de senaste 2 åren.
- Om du lider av andra psykiska problem eller sjukdomar som du vill ha behandling för, eller som kräver en bedömning av en psykiater. På Beroendecentrums lokala mottagningar finns resurser för bedömning och vård för sådana samtidiga problem.
- Om du förutom alkoholen även har problem med narkotika- eller tabletter. Det finns andra mottagningar inom beroendecentrum som kan hjälpa dig med dessa bekymmer.
- Om du är i behov av socialtjänstens stöd. Beroendecentrums lokala mottagningar samarbetar närmare med kommunerna så att den hjälp du behöver kan samordnas.

Stämmer du in på beskrivningarna ovan kan du istället söka dig till din lokala beroendemottagning. Hitta din närmsta mottagning på 1177.se

Få kontakt med Riddargatan 1

Kontakta oss via internet

Det bästa sättet att boka tid på Riddargatan 1 är via 1177 Vårdguidens e-tjänster. För att komma igång krävs det att du har en e-legitimation (eller att du skaffar engångskoder för sms som skickas ut via post).
Läs mer - Logga in och beställ tid

Telefonkontakt 08-12345780

Om du inte har möjlighet att använda mina vårdkontakter kan du ringa till oss på vår telefontid 11-12 alla vardagar och boka en tid. Även receptfrågor och frågor som rör din vård och behandling hänvisar vi i första hand till denna telefontid. Telefon 08-12345780.
Om du endast vill avboka/omboka ett besök ber vi dig att i först hand att inte ringa på telefontiden utan istället ringa när du vill under våra öppettider som är: måndag, onsdag, torsdag 8-16, tisdag 8-19, och fredag 8-15. Välkommen att höra av dig!

Mottagningen alkohol och hälsa Nord

Mottagningen vänder sig till samma målgrupp som Riddargatan 1.
Adress: Svärdvägen 9, T-bana Mörby Centrum.
Telefon: 08-12347040
https://www.1177.se/Stockholm/hitta-vard/kontaktkort/Mottagningen-for-al...

För anhöriga

Riddargatan 1 har tyvärr ingen behandling att ge anhöriga till personer med alkoholproblem. Vi bokar endast tid vid egenanmälan, dvs när den som dricker själv hör av sig för att söka hjälp. Vill du veta vad du kan göra för att hjälpa den som dricker, eller vill ha råd för att själv må bättre kan du läsa mer på http://anhorigstodet.se/.

Vilka arbetar här?

Vi som arbetar på Riddargatan 1 är läkare, sjuksköterskor,
psykolog, socionomer, beteendevetare och forskare.


Sven Andréasson
professor och överläkare

Sven Wåhlin
överläkare

Ylva Nork
sjuksköterska

Sara Wallhed Finn
psykolog

Magnus Johansson
socionom

Ulric Hermansson
socionom, med dr

Anders Hammarberg
med dr, psykoterapeut

Karin Romberg
psykolog

Victoria Andersson
sjuksköterska

Karin Hyland
överläkare

Eleonor Hedman
sjuksköterska

Olle Wiklund
psykolog


Åsa Hagberg
beroendesjuksköterska


Elisabet Grusell
sjuksköterska