Välkommen till Riddargatan 1 - Mottagningen för Elitidrott och Hälsa

Mottagningen för Elitidrott och Hälsa är inriktad på att tidigt upptäcka, bedöma och behandla psykisk ohälsa hos elitidrottare samt elittränare/ledare. Huvudsyftet är att göra elitidrotten mer hållbar samt förebygga en mer långvarig problematik.

Vår målsättning är att erbjuda det absolut främsta stödet till svensk elitidrott med fokus på psykisk ohälsa. Vi som arbetar på Mottagningen för Elitidrott och Hälsa har en kombination av hög kompetens rörande psykologisk behandling, idrottspsykologi samt erfarenhet och förståelse för elitidrottarens miljö och dess utmaningar. Vi har också hög kompetens gällande diagnostik och behandling av olika psykiatriska sjukdomar.

Du är välkommen att söka till vår mottagning om du är idrottare eller tränare/ledare på högsta elitnivå, vilket definieras som att du har varit med i ett landslagssammanhang någon gång under senaste två åren. Även du som nyligen avslutat din elitidrottskarriär som aktiv eller tränare någon gång det senaste året är välkommen (kriterier landslagsnivå gäller även för de som avslutat karriären).

För att söka till mottagningen loggar du in på www.1177.se med hjälp av ditt mobila bankID. Därefter söker du upp Mottagningen för Elitidrott och Hälsa. På mottagningens sida hittar du en länk till en egenanmälan som du fyller i. Vi återkommer sedan till dig så snart vi har möjlighet.

Det går även att kontakta mottagningen på telefonnummer 08-12345780.

Vid akut vårdbehov kontakta din vårdcentral i ditt hemlandsting eller ring 1177.